Explorers

Explorers zijn tussen de 15 en 18 jaar oud. Explorers organiseren alles zelf: ze organiseren hun eigen programma en hun eigen expeditie. Ook hun afdeling runnen ze zelf, ze kiezen een afdelingsbestuur en beheren de financiën van de afdeling. De begeleiding doet actief mee in het door de explorers opgestelde programma en zijn er om helpt als ze advies nodig hebben of met vragen zitten.

Explorers bedenken hun eigen programma en kunnen er ook voor kiezen om projecten te doen. Een project is een activiteit die langer duurt dan één opkomst en is dus een stuk omvangrijker als het gaat om de organisatie.

Scoutfit

Wat heb jij aan als je naar Scouting gaat? Je Scoutfit natuurlijk! Samen met je das en een donkerblauwe broek is dit de Scoutingkleding. Op je blouse vind je onder andere het speltakteken. Wil je weten waar de andere tekens en insignes op je Scoutfit precies horen?

Expeditie

Explorers maken zelf hun eigen programma en organiseren dus ook zelf het jaarlijkse zomerkamp: de expeditie. De explorers gaan dan een weekje kamperen ergens in Europa.

IXIXEL

Iedere explorer krijgt vier keer per jaar het Scouting Magazine, met daarin het katern IXIXEL voor explorers. In dit tijdschrift vind je leuke reportages, lees je over de beste vrienden en zie je hoe Scouting in het buitenland wordt gedaan.

Kom kijken wat we doen!

Is Scouting wat voor jou? Kom vrijblijvend een keer meedoen of neem contact op!