Bevers

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen, lekker buiten te spelen en allemaal dingen te leren? Kom dan bij de bevers! Hier doe je allemaal leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij.

De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting ‘bevers’ genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur.
Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Lees meer over wat Scouting is.
 

Spelen in thema

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter.
Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de bevers in een groep. Stuiter is een androgyn figuur, zodat zowel jongens als meiden zich met Stuiter kunnen identificeren.

In het dorp Hotsjietonia maken de bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. De vaardigheden die kinderen bij de bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn‘ genoemd.
 

Scoutfit

Bevers dragen een rode Scoutfit blouse. Hieronder zie je waar de beverbadges geplaatst worden: 

Opkomst

Bevers openen de opkomst op een speciale manier. Hoe? Bekijk het filmpje!

Aan het einde van de opkomst sluiten de bevers af met het sluitingslied:

“Wij zijn de bevers en zingen dit lied
Het liefst lekker hard anders hoor je het niet

Maar nu zijn we klaar tot de volgende keer
Dan zien we elkaar en dan zingen we weer

Ik dans en spring ik stuiter en ik zing

Wij zijn de bevers en zingen dit lied
Het liefst lekker hard anders hoor je het niet

Maar nu zijn we klaar tot de volgende keer
Dan zien we elkaar en dan spelen we weer!”

Beverkamp

Het hoogtepunt van het jaar is het beverkamp. De bevers logeren dan een nachtje in het eigen gebouw en doen allerlei leuke spellen.

Kom kijken wat we doen!

Is Scouting wat voor jou? Kom vrijblijvend een keer meedoen of neem contact met ons op!

Tip: Op zoek naar een leuk cadeautje? Bestel dan de Bevergids!